Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Neerijnen: voorburcht met keermuur en toegangsbrug in Neerijnen

Kasteel Buitenplaats

Van Pallandtweg 11
4182CA Neerijnen
Gelderland

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Neerijnen: voorburcht met keermuur en toegangsbrug

Omschrijving onderdeel 3: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) VOORBURCHT MET KEERMUUR EN TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Neerijnen. rondom de voorburcht is een gemetselde kademuur uit 1938 ter vervanging van de oorspronkelijke aarden talud; de massieve bakstenen toegangsbrug met een boog en opgemetselde balustraden dateert eveneens uit 1938. De toegang tot de brug wordt geflankeerd door twee gemetselde pijlers met (kunst)stenen bekroning en een lantaarn. Waardering: VOORBURCHT MET KEERMUUR EN TOEGANGSBRUG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als uiting van een restauratieopvatting van een kasteel van voor de Tweede Wereldoorlog; - als functioneel en karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520246
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Neerijnen: voorburcht met keermuur en toegangsbrug in Neerijnen

Neerijnen: hoofdgebouw

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Neerijnen). Door een gracht omgeven bakstenen kasteel uit ca.1600 gebouwd op een oudere bouwplaats v..

Neerijnen: historische tuin- en parkaanleg

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 2: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende ..

Neerijnen: koetshuis

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 4: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Ne..

Neerijnen: ophaalbrug

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 5: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) OPHAALBRUG behorende tot de buitenplaats N..

Neerijnen: moestuinensemble

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 6: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.6) MOESTUINENSEMBLE behorende tot de buitenpl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)