Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Helena Oord in De Meern

Boerderij

Zandweg 101
3454JZ De Meern (gemeente Utrecht)
Utrecht


Beschrijving van Helena Oord

Inleiding SCHUUR, behorend bij het complex met woonhuis, tot stand gekomen tussen 1860-1880. Omschrijving De noordelijk achter het herenhuis gelegen SCHUUR is, met de nokrichting en voorgevel evenwijdig aan de Woerdlaan gesitueerd en wordt hiervan door een erf en haag gescheiden. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekte mansardekap. De in baksteen opgetrokken gevels hebben een gecementeerde plint. De voorgevel of oostgevel betreft een langsgevel die onder meer drie grote dubbel openslaande getoogde deuren bevat. Daartussen zijn gietijzeren segmentboogvormige stalvensters geplaatst. Op het dakvlak komen twee dakkapellen met luiken voor met wangen. De kopgevels bevatten elk in de top een rond gietijzeren roosvenster. De achtergevel is nagenoeg blind. Waardering Van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als relatief gaaf voorbeeld van een groot type schuur, alsmede van ensemblewaarde in relatie tot het herenhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520233
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Helena Oord in De Meern

Helena Oord

Zandweg 101
De Meern (Gemeente Utrecht)
Inleiding WOONHUIS (type herenhuis) behorend bij voormalig boerderij-complex met schuur, tot stand gekomen tussen 1860-1880. De in de achte..

Pand met trapgeveltje

Zandweg 115
De Meern (Gemeente Utrecht)
Pand met trapgeveltje, 17e eeuw.

O.L.V. ten Hemelopneming

Pastoor Boelenslaan 9
De Meern (Gemeente Utrecht)
Inleiding PASTORIE, behorend bij het rk. complex O.L.V. ten Hemelopneming door architect H.C. van de Leur, in Delftse Schoolstijl. Omschr..

O.L.V. ten Hemelopneming

Pastoor Boelenslaan 9
De Meern (Gemeente Utrecht)
Inleiding KERKGEBOUW, behorend bij het complex van de RK kerk O.L.V. ten Hemelopneming, door architect H.C. van de Leur in Delftse Schoolst..

Raiffeisenbank. Witgepleisterd laag huis met rechte kroonlijst

Zandweg 82
De Meern (Gemeente Utrecht)
Raiffeisenbank. Witgepleisterd laag huis met rechte kroonlijst, mogelijk uit de 17e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Helena Oord in De Meern

Foto's (1)