Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaand, houten dijkmagazijn aan de zuidzijde van de dijk in HEERDE

Gebouw


8180AA HEERDE (gemeente Heerde)
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Vrijstaand, houten dijkmagazijn aan de zuidzijde van de dijk

Omschrijving Vrijstaand, houten DIJKMAGAZIJN aan de zuidzijde van de dijk. De gevels bestaan uit verticale, niet geheel op elkaar aansluitende plankdelen. Het met gesmoorde Hollandse pannen gedekte zadeldak is op de nokas belegd met Hollandse vorstpannen; de eindgevels zijn voorzien van windveren met een eenvoudige makelaar. De voorgevel bezit enkel een deur, de overige zijgevels zijn alle blind uitgevoerd. Waardering Dijkmagazijn voor de opslag van materiaal voor dijkonderhoud en calamiteiten van algemeen belang - vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een dijkmagazijn, die in deze bescheiden verschijningsvorm slechts spaarzaam bewaard zijn gebleven; - vanwege de ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520209
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaand, houten dijkmagazijn aan de zuidzijde van de dijk in HEERDE

Gemaal Pouwel Bakhuis

Werverdijk 6
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Omschrijving POMPHUIS van het gemaal "Pouwel Bakhuis", ontworpen door het Technisch Bureau van de Unie van Waterschapsbonden, gebouwd in 19..

Sluiskom

Werverdijk 4
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Omschrijving SLUISKOM, gesitueerd aan de zuidzijde van de Werverdijk. De sluiskom heeft als grondvorm een ongelijkzijdige vierhoek, waarbij..

Keersluis

-
HEERDE (Gemeente Heerde)
Omschrijving KEERSLUIS uit 1894, ingebracht in de dijk, voorzien van twee stalen draaideuren die sluiten tegen een brugpijler in het water...

Hallenhuisboerderij

Overweg 1
Wapenveld (Gemeente Heerde)
De HALLEHUISBOERDERIJ van het type krukhuis bezit een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken in baksteen (kruisverband). Het voorhuis, w..

Bakhuis

Overweg 1
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Omschrijving Het BAKHUIS is links voor de boerderij gesitueerd, met de nokas evenwijdig aan de voorgevel van het voorhuis. Het bakhuisje b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vrijstaand, houten dijkmagazijn aan de zuidzijde van de dijk in HEERDE

Foto's (1)