Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Wapenveld

Boerderij

Kanaaldijk 63
8191LW Wapenveld (gemeente Heerde)
Gelderland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van boerderij

Omschrijving: Haaks ten opzichte van de drie achtergevels van de boerderij ligt een in baksteen opgetrokken vrijstaande SCHUUR met gesmoorde pannen op een geknikt zadeldak. De gevel die vanaf de Lagestraat redelijk zichtbaar is bezit onder meer vijf stalraampjes boven mestdeurtjes en een staldeur. Waardering Vrijstaande SCHUUR gelegen aan de achterzijde van de uit drie geschakelde schuren bestaande boerderij uit het laatste kwart van de 19de eeuw. - Van architectuurhistorisch belang als goed en uitzonderlijk gaaf bewaard voorbeeld van een schuur bij een boerderij uit het laatste kwart van de 19de eeuw. - Van stedenbouwkundig belang vanwege zijn ligging aan de gedeeltelijk bebouwde voet van de dijk van het Apeldoorns Kanaal. De schuur vormt een onderdeel van het beeldbepalende complex in deze lintbebouwing. - Van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520205
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Wapenveld

Boerderij geflankeerd door twee bijschuren die beide door een tussenlid met het hoofdgebouw zijn verbonden waardoor een grondplan ontstaat van een vor ..

Kanaaldijk 63
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Omschrijving BOERDERIJ geflankeerd door twee bijschuren die beide door een tussenlid met het hoofdgebouw zijn verbonden waardoor een grondp..

boerderij

Kanaaldijk 63
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Omschrijving Rechts van de schuur gelegen, vijf roeden tellende KAPBERG, aan de achterzijde van het complex. Waardering KAPBERG gelegen a..

Molen van Volkers (molenromp)

Kanaaldijk 46
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Inleiding MOLENROMP MET PAKHUIS EN AANBOUW. De oorspronkelijk als beltmolen uitgevoerde achtkante molen is in de tweede helft van de 19e ..

Voormalig Tolhuis met houten galerij in quasi-Moorse trant

Groteweg 12
Wapenveld (Gemeente Heerde)
Voormalig Tolhuis, derde kwart kwart 19e eeuw met houten galerij in quasi-Moorse trant.

Hallenhuisboerderij

Overweg 1
Wapenveld (Gemeente Heerde)
De HALLEHUISBOERDERIJ van het type krukhuis bezit een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken in baksteen (kruisverband). Het voorhuis, w..

Kaart & Routeplanner

Route naar boerderij in Wapenveld