Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kiosk in Aarle Rixtel

Gebouw


5735ZG Aarle Rixtel (gemeente Laarbeek)
Noord Brabant


Beschrijving van kiosk

Inleiding. MUZIEKTENT, gebouwd in 1924 in traditionalistische vormen, gerestaureerd in 1974. Vrijstaand op een gazon op het driehoekig plein in de kern van Aarle-Rixtel. Omschrijving. Achthoekige muziektent op een betonnen voet met bakstenen hoeken. Aan één zijde is een bakstenen trapje aanwezig. Gietijzeren kolommen ondersteunen het houten plafond met puntdak dat is gedekt met bitumen. De dakrand is voorzien van een gootlijst. Tussen de kolommen is een houten hekwerk geplaatst. Waardering. De muziektent is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van een culturele ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een traditionalistische muziekkoepel. Het object is gaaf bewaard gebleven en zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520173
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kiosk in Aarle Rixtel

Langgevelboerderij

Kouwenberg 27
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
BOERDERIJ van het langgeveltype, blijkens jaartalankers in een der kopgevels daterend uit 1883. Met pannen gedekt zadeldak in het woongedeel..

Hervormde Kerk. Rechthoekig zaalkerkje

Kouwenberg 29
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Hervormde Kerk. Rechthoekig zaalkerkje, gebouwd door A. van Veggel in 1847, verbouwd in 1874. Het gepleisterde kerkje draagt een pannen zade..

Raadhuis

Dorpsstraat 1
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. Oorspronkelijk ONDERWIJZERSWONING met SCHOOL, in 1855 gebouwd naar ontwerp van H. van Tulder, in eclectische rondboogstijl. In 1..

Bronzen H. Hartbeeld

-
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Inleiding. HEILIG HARTBEELD, gemaakt in 1925 door J. Dechin. Vrijstaand, gericht naar het plein voor de kerk, met de rug naar de zijgevel v..

Hardstenen stoeppalen met kettingen

Dorpsstraat 16
Aarle Rixtel (Gemeente Laarbeek)
Fraaie hardstenen stoeppalen met kettingen welke van belang zijn wegens oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)