Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mattemburgh: brug in Putte

Tuin Park Landgoed

Antwerpsestraat 185
4645BG Putte (gemeente Woensdrecht)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1846


Beschrijving van Mattemburgh: brug

Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. In de parkaanleg, waar het wandelpark overgaat in het beekdal van de Blaffert, ligt een 19de-eeuwse kleine gebogen brug in rustieke stijl met leuningen van gestapelde keien en rotsblokken. Op de ontwerptekening uit 1846 aangegeven als 'pont rustique'. Waardering BRUG is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving in rustieke stijl passend binnen de aanleg in landschapsstijl; - vanwege het ongewone materiaal gebruik, namelijk keien; - als karakteristiek en decoratief onderdeel binnen de tuinaanleg; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520139
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mattemburgh: brug in Putte

Mattemburgh: hoofdgebouw

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Mattembrugh). In neoclassicistische stijl opgetrokken buitenhuis waarvan de kern dateert uit 1846-1848 (ovale k..

Mattemburgh: historische tuinaanleg

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. In structuur en in detail gaaf bewaarde aanleg in..

Mattembrugh: koetshuis

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving TUINMANSWONING ANNEX KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. Terzijde van het hoofdgebouw staat een witgeschild..

Mattemburgh: tuinmuur behorende tot de buitenplaats Mattemburgh

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. De grote moestuin wordt aan drie zijden ommuurd en aan de zuidzijde afge..

Mattemburgh: oranjerie

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving ORANJERIE behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. Ten zuiden van het hoofdgebouw staat bakstenen oranjerie gebouwd in ca...

Kaart & Routeplanner

Route naar Mattemburgh: brug in Putte