Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mattemburgh: reeenhuisje in Putte

Tuin Park Landgoed

Antwerpsestraat 185
4645BG Putte (gemeente Woensdrecht)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Mattemburgh: reeenhuisje

Omschrijving REEENHUISJE behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. In de parkaanleg, bij het voormalige hertenkamp staat een op zeskantige grondslag opgetrokken reeƫnhuisje gebouwd in de 19de-eeuw in rustieke stijl. De muren zijn opgetrokken in rode baksteen met een ruitpatroon van donkere baksteen; ruitvormige vensters; houten palen op de hoeken; rieten tentdakje. Waardering REEENHUISJE is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving in rustieke stijl passend binnen de aanleg in landschapsstijl; - als functioneel en decoratief onderdeel binnen de tuinaanleg; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520136
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mattemburgh: reeenhuisje in Putte

Mattemburgh: hoofdgebouw

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Mattembrugh). In neoclassicistische stijl opgetrokken buitenhuis waarvan de kern dateert uit 1846-1848 (ovale k..

Mattemburgh: historische tuinaanleg

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. In structuur en in detail gaaf bewaarde aanleg in..

Mattembrugh: koetshuis

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving TUINMANSWONING ANNEX KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. Terzijde van het hoofdgebouw staat een witgeschild..

Mattemburgh: tuinmuur behorende tot de buitenplaats Mattemburgh

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. De grote moestuin wordt aan drie zijden ommuurd en aan de zuidzijde afge..

Mattemburgh: oranjerie

Antwerpsestraat 185
Putte (Gemeente Woensdrecht)
Omschrijving ORANJERIE behorende tot de buitenplaats Mattemburgh. Ten zuiden van het hoofdgebouw staat bakstenen oranjerie gebouwd in ca...

Kaart & Routeplanner

Route naar Mattemburgh: reeenhuisje in Putte