Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Echteld

Tuin Park Landgoed

Voorstraat 2
4054MX Echteld (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving onderdeel 4: BRUG. Bakstenen brug, als verbinding tussen oprijlaan en voorplein. Oorspronkelijk midden 19de eeuw. Gedeeltelijk vernieuwd en ingeboet. Iets rond lopende brugwangen met één boog. De rollaag iets boven het maaiveld verhoogd; N.B.: het hek op de brug is geheel nieuw en valt derhalve buiten de bescherming; hetzelfde geldt voor het hek aan het begin van de oprijlaan. Waardering BRUG, behorend tot de historische buitenplaats Wijenburg van algemeen belang - wegens de ouderdom - wegens het type - als wezenlijk cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van het historische complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520109
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Echteld

tuin park landgoed

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. De dubbele grachtenstructuur rond kasteel en voorplein zal dateren uit de bouwtijd van het kasteel...

kasteel buitenplaats

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 3: BOUWHUIS. Ten oosten van het kasteel, aan het voorplein ligt een bakstenen gebouw van één bouwlaag op rechthoe..

kasteel buitenplaats

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 1 KASTEEL. Bakstenen gebouw op nagenoeg vierkante plattegrond. Het onderkelderde complex bestaat uit drie ongeveer ..

Hervormde Kerk en inventaris

Ooisestraat 1
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Herv. Kerk. Eenbeukige dorpskerk, waarvan het in oorsprong romaanse schip muren van tuf en veldkeien en aan de zuidzijde een romaans poortje..

Toren van de Hervormde Kerk

Ooisestraat 1
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Toren der Herv. Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk uit 1835 met korte ingesnoerde naaldspits. Klokkenstoel met klok van J. Fremy, 1679, diam..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)