Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderdeel 6: sculpturen, bestaande uit een stel hardstenen wapenstenen en twee dito sokkels in Haaren

Tuin Park Landgoed

Kasteellaan 2
5076RE Haaren
Noord Brabant


Beschrijving van Onderdeel 6: sculpturen, bestaande uit een stel hardstenen wapenstenen en twee dito sokkels

Omschrijving onderdeel 6: SCULPTUREN, bestaande uit een stel hardstenen wapenstenen en twee dito sokkels. Geplaatst tegen de bordestrap stel grote wapenstenen, XVIIIb; beide met ovale wapens, de linker met 3 brakkekoppen, de rechter met een horizontaal gedeeld wapen: boven een (markiezen?)kroon, onder 4 bergen (?); beide schilden met florale dekkleden en bekroond met een kroon met 9 parels; wapen op linker steen met wildemannen als schildhouders; beide stenen aan onderzijde met Latijnse teksten. Herkomst onbekend. Op het voorplein ter weerszijden van de oprit twee ongelijke lage vierkante sokkels, XVIII; beide met uitzwenkende voet; herkomst c.q. oorspronkelijke plaats en gebruik onbekend. Waardering SCULPTUREN van algemeen belang _vanwege de ouderdom _vanwege de cultuur- en kunsthistorische waarden september 1998 (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520103
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderdeel 6: sculpturen, bestaande uit een stel hardstenen wapenstenen en twee dito sokkels in Haaren

Kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2
Haaren
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL, oorspronkelijk 14e eeuw; huidige bouwblok en toren 17e eeuws; latere wijzigingen en toevoegingen; in 1..

Parkaanleg bij Kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2
Haaren
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, XIX of ouder, bestaande uit de zeer kleine landschappelijke aanleg voor het huis en de twee lange re..

kasteel buitenplaats

Kasteellaan 2
Haaren
Omschrijving onderdeel 3: BIJGEBOUW, in wezen XVIII of ouder; zeer ingrijpend gerestaureerd; lang smal bakstenen gebouw van één bouwlaag..

tuin park landgoed

Kasteellaan 2
Haaren
Omschrijving onderdeel 4: INRIJHEK, deels XIX of ouder; aan het begin van de Kasteellaan; twee nieuwe bakstenen kruispijlers met nieuwe de..

tuin park landgoed

Kasteellaan 2
Haaren
Omschrijving onderdeel 5: DAM met HEK, XIX; in de as van het kasteel over de gracht; dam met bakstenen wangen en dito rollaag; smeedijzer..

Kaart & Routeplanner