Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerenwoning in Oostkapelle

Boerderij

Dunoweg 3
4356EJ Oostkapelle (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Boerenwoning

Omschrijving BOERENWONING De BOERENWONING is waarschijnlijk ontstaan uit een éénlaags pand met een breedte van vijf assen onder twee dwarse kappen met zadeldaken uit de achttiende eeuw. Uit deze bouwfase stamt één veelruits schuifvenster. In de negentiende en vroege twintigste eeuw is dit pand aan de voorzijde respectievelijk naar rechts en links uitgebreid. De zesruits schuifvensters en de bepleistering in blokmotief zijn negentiende-eeuws. Het geheel is opgetrokken in baksteen en voorzien van zadeldaken, hoofdzakelijk gedekt met tuiles du Nord. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520094
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerenwoning in Oostkapelle

Zeeduin: landbouwschuur

Dunoweg 3
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving LANDBOUWSCHUUR De LANDBOUWSCHUUR is een zeer grote schuur uitgevoerd in baksteen en in (opvallend genoeg) licht groen ges..

Zeeduin: hekwerk

Dunoweg 3
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving HEKWERK Het HEKWERK bij de toegang tot Duno bestaat uit twee bakstenen hekpijlers bekroond door negentiende-eeuwse natuursten..

Overduin: ijskelder

Dunoweg 4
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving (IJS)KELDER behorende tot de buitenplaats Overduin. Achter het koetshuis ligt een bakstenen kelder, die met zijn tonvormig ge..

Zeeduin: hoofdgebouw

Dunoweg 12
Oostkapelle (Gemeente Veere)
HOOFDGEBOUW, Huis ZEEDUIN, een thans wit geschilderd gebouw op rechthoekige plattegrond en bestaande uit begane grond, verdieping en kapverd..

Zeeduin: aanleg van de historisch buitenplaats

Dunoweg 12
Oostkapelle (Gemeente Veere)
De AANLEG VAN DE HISTORISCHE BUITENPLAATS heeft een veelhoekige en onregelmatige vorm. De buitenplaats ligt aan weerszijden van de Dunoweg, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)