Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: landarbeiderswoning in Laag Zuthem

Woonhuis

Zuthemerweg 19
8055PJ Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Colckhof: landarbeiderswoning

Omschrijving onderdeel 16: LANDARBEIDERSWONING Landarbeiderswoning uit het midden van de 19e eeuw onder pannen schilddak, aan de voorzijde een puntgevel met versierde daklijst. Deur met geprofileerd houten kalf en gietijzeren levensboom in het bovenlicht. Vensters met luiken en vijftienruitsschuifraam. Wellicht heeft de woning vroeger ook als tolhuis gediend. Waardering LANDARBEIDERSWONING is van algemeen cultuur-historisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de functionele en ruimtelijke samenhang met de andere gebouwen en objecten van de buitenplaats; - vanwege de ligging aan de rand van de buitenplaats; - vanwege de gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519998
Laatste wijziging: 2014-08-02 11:35:36.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: landarbeiderswoning in Laag Zuthem

Colckhof: tuinmanswoning

Hubertsallee 7
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 13: TUINMANSWONING In ca. 1919 gebouwde tuinmanswoning, behorend bij buitenplaats De Colckhof, in opdracht van F.K..

Colckhof: tuinmuur

Hubertsallee 7
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 14: TUINMUUR De tuinmuur behorende bij buitenplaats De Colckhof, is in opdracht van F.K. baron van Dedem in het be..

kasteel buitenplaats

Den Alerdinckweg 5
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 6: (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 6) ORANJERIE. Langgerekte, in rode baksteen opgetrokken oranjerie ..

kasteel buitenplaats

den Alerdinckweg 3
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 3: (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3) BOUWHUIS Aan de linkerzijde van het voorplein staand bouwhuis, in..

kasteel buitenplaats

Den Alerdinckweg 1
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1) HOOFDGEBOUW. Op een kasteeleiland gebouwd, onderkelderd, in opzet ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: landarbeiderswoning in Laag Zuthem