Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: boerderij met put en berg "Old Everts" in Laag Zuthem

Boerderij

Colckhof 8
8055PH Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw (jaaranker)


Beschrijving van Colckhof: boerderij met put en berg "Old Everts"

Omschrijving onderdeel 15: BOERDERIJ MET PUT EN BERG Eenvoudig boerderijtje gelegen aan de Nieuwe Wetering op de buitenplaats De Colckhof, blijkens jaaranker 18e-eeuws. Voorzien van een afgewolfd rieten zadeldak; gepleisterde voorgevel, vensters met roedenverdeling, met luiken behangen. Bij de boerderij een stenen put en achter de boerderij een vierroedenhooiberg met rieten kap. Waardering BOERDERIJ MET PUT EN BERG is van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de functionele en ruimtelijke samenhang met de andere gebouwen en objecten van de buitenplaats; - vanwege de ligging aan de rand van de buitenplaats; - vanwege de gaafheid van het exterieur van de boerderij, de berg en de put. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519997
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: boerderij met put en berg "Old Everts" in Laag Zuthem

De Colckhof

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Met de achterzijde aan de Nieuwe Wetering gelegen hoofdgebouw, bestaande uit twee gedeelten die be..

Colckhof: historische tuin- en parkaanleg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats De Colckhof ..

Colckhof: hooiberg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 5: HOOIBERG Geheel uit houten delen (zes stelten of bergroeden) opgetrokken berg, XIX, voor de opslag van hooi. De ..

Colckhof: houtschuur

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 6: HOUTSCHUUR Geheel uit hout opgetrokken houtschuur, vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De sch..

Colckhof: eendenhuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: boerderij met put en berg "Old Everts" in Laag Zuthem