Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: hekpijlers Hubersallee in Laag Zuthem

Tuin Park Landgoed

Colckhof 6
8055PH Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Colckhof: hekpijlers Hubersallee

Omschrijving onderdeel 11: HEKPIJLERS HUBERTSALLEE Aan het begin van de oprijlaan die vanaf de Hubertsallee naar het hoofdgebouw loopt staan twee 19de-eeuwse bakstenen pijlers met inspringende hoeken waarop natuurstenen dekplaten liggen. De dekplaten hebben de vorm van een tentdak en zijn voorzien van eenvoudige profileringen. Waardering HEKPIJLERS van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek element van de aanleg; - vanwege de visueel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519993
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: hekpijlers Hubersallee in Laag Zuthem

De Colckhof

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Met de achterzijde aan de Nieuwe Wetering gelegen hoofdgebouw, bestaande uit twee gedeelten die be..

Colckhof: historische tuin- en parkaanleg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats De Colckhof ..

Colckhof: hooiberg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 5: HOOIBERG Geheel uit houten delen (zes stelten of bergroeden) opgetrokken berg, XIX, voor de opslag van hooi. De ..

Colckhof: houtschuur

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 6: HOUTSCHUUR Geheel uit hout opgetrokken houtschuur, vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De sch..

Colckhof: eendenhuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: hekpijlers Hubersallee in Laag Zuthem

Foto's (5)