Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: hekpijlers Zuthemerweg in Laag Zuthem

Tuin Park Landgoed

Colckhof 6
8055PH Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Colckhof: hekpijlers Zuthemerweg

Omschrijving onderdeel 10: HEKPIJLERS ZUTHEMERWEG Twee vierkante in baksteen opgetrokken hekpijlers met inspringende hoeken, staande aan het begin van de oprijlaan naar huis De Colckhof. Op beide pijlers een natuurstenen geprofileerde dekplaat waarop een 19de-eeuwse zandstenen vaas met Lodewijk XI ornamentiek. Waardering HEKPIJLERS van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving in Lodewijk XVI-ornamentiek; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek element van de aanleg; - vanwege de visueel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519992
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: hekpijlers Zuthemerweg in Laag Zuthem

De Colckhof

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Met de achterzijde aan de Nieuwe Wetering gelegen hoofdgebouw, bestaande uit twee gedeelten die be..

Colckhof: historische tuin- en parkaanleg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats De Colckhof ..

Colckhof: hooiberg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 5: HOOIBERG Geheel uit houten delen (zes stelten of bergroeden) opgetrokken berg, XIX, voor de opslag van hooi. De ..

Colckhof: houtschuur

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 6: HOUTSCHUUR Geheel uit hout opgetrokken houtschuur, vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De sch..

Colckhof: eendenhuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: hekpijlers Zuthemerweg in Laag Zuthem

Foto's (5)