Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: moesttuinmuur met kas in Laag Zuthem

Tuin Park Landgoed

Colckhof 6
8055PH Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: vroeg 20e eeuw


Beschrijving van Colckhof: moesttuinmuur met kas

Omschrijving onderdeel 9: MOESTUINMUUR MET KAS In de voormalige moestuin een vroeg-20ste-eeuwse bakstenen tuinmuur waartegen een kas is gebouwd. De in baksteen opgetrokken kas heeft aan de voorzijde een lage borstwering waarop de oplegvensters liggen. In de linker zijgevel bevindt zich de entree. Aansluitend aan de kas liggen de restanten van een koude bak. Waardering MOESTUINMUUR MET KAS is van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519991
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: moesttuinmuur met kas in Laag Zuthem

De Colckhof

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Met de achterzijde aan de Nieuwe Wetering gelegen hoofdgebouw, bestaande uit twee gedeelten die be..

Colckhof: historische tuin- en parkaanleg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats De Colckhof ..

Colckhof: hooiberg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 5: HOOIBERG Geheel uit houten delen (zes stelten of bergroeden) opgetrokken berg, XIX, voor de opslag van hooi. De ..

Colckhof: houtschuur

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 6: HOUTSCHUUR Geheel uit hout opgetrokken houtschuur, vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De sch..

Colckhof: eendenhuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: moesttuinmuur met kas in Laag Zuthem

Foto's (5)