Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: houtschuur in Laag Zuthem

Kasteel Buitenplaats

Colckhof 6
8055PH Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Colckhof: houtschuur

Omschrijving onderdeel 6: HOUTSCHUUR Geheel uit hout opgetrokken houtschuur, vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De schuur wordt overkapt door een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt schilddak. De voorgevel is grotendeels open, de zijgevels en achtergevel zijn voorzien van gepotdekselde delen. De schuur is opgebouwd met behulp van spanten waarop de panlatten zijn bevestigd. In de schuur een indeling van niet dragende houten tussenwanden. Samen met de hooiberg en de bouwhuizen staat de houtschuur rondom een erf ten zuiden van het hoofdgebouw gegroepeerd. Waardering HOUTSCHUUR is van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - de ensemblewaarde met de twee bouwhuizen en de berg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519988
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: houtschuur in Laag Zuthem

De Colckhof

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Met de achterzijde aan de Nieuwe Wetering gelegen hoofdgebouw, bestaande uit twee gedeelten die be..

Colckhof: historische tuin- en parkaanleg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats De Colckhof ..

Colckhof: hooiberg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 5: HOOIBERG Geheel uit houten delen (zes stelten of bergroeden) opgetrokken berg, XIX, voor de opslag van hooi. De ..

Colckhof: eendenhuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midde..

Colckhof: theehuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 8: THEEHUISJE Op een uitzichtheuveltje staand theekoepeltje, vermoedelijk midden 19de eeuw. Het vrijwel halfronde i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: houtschuur in Laag Zuthem

Foto's (5)