Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Colckhof: hooiberg in Laag Zuthem

Boerderij

Colckhof 6
8055PH Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1999 (rest.)


Beschrijving van Colckhof: hooiberg

Omschrijving onderdeel 5: HOOIBERG Geheel uit houten delen (zes stelten of bergroeden) opgetrokken berg, XIX, voor de opslag van hooi. De berg is voorzien van een met riet gedekte kap bestaande uit zes dakschilden. Samen met de houtschuur en de twee bouwhuizen staat de hooiberg rondom een erf gegroepeerd. Begin 1999 gerestaureerd. Waardering HOOIBERG is van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - de ensemblewaarde met de twee bouwhuizen en de houtschuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519987
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Colckhof: hooiberg in Laag Zuthem

De Colckhof

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Met de achterzijde aan de Nieuwe Wetering gelegen hoofdgebouw, bestaande uit twee gedeelten die be..

Colckhof: historische tuin- en parkaanleg

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats De Colckhof ..

Colckhof: houtschuur

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 6: HOUTSCHUUR Geheel uit hout opgetrokken houtschuur, vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. De sch..

Colckhof: eendenhuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 7: EENDENHUISJE Recht tegenover het hoofdgebouw (huis De Colckhof) aan de vijver gelegen eendenhuisje uit het midde..

Colckhof: theehuisje

Colckhof 6
Laag Zuthem (Gemeente Raalte)
Omschrijving onderdeel 8: THEEHUISJE Op een uitzichtheuveltje staand theekoepeltje, vermoedelijk midden 19de eeuw. Het vrijwel halfronde i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Colckhof: hooiberg in Laag Zuthem

Foto's (5)