Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Complex De Lind in Oisterwijk

Tuin Park Landgoed


5060AA Oisterwijk
Noord Brabant


Beschrijving van Complex De Lind

Inleiding. De VIJVER is aangelegd in 1930 en vertoont in het metselwerk en de terrassen Traditioneel-Ambachtelijke vormen. Omschrijving. De rechthoekige vijver heeft in het midden een eenvoudige fontein en wordt omgeven door een terrasvormige aanleg met muurtjes van baksteen in een staand verband, aan de bovenzijde voorzien van een rollaag. Rondom de vijver is gras aangelegd, omringd door een laag bakstenen muurtje. Aan de zijde van de muziektent wordt de vijver afgesloten door een ca. 50 cm. hoge bakstenen plantenbak, waarin twee kalkstenen waterspuwende leeuwekopjes en een gedenksteen uit 1944, ter gelegenheid van de bevrijding van Oisterwijk, zijn ingemetseld. Aan weerszijden van deze plantenbak leidt een betegeld en ommuurd pad naar de muziektent. Dit pad strekt zich uit over twee niveaus, verbonden door lage, uit twee treden bestaande trapjes. Waardering. Het object is van algemeen belang en bezit cultuurhistorische waarde als illustratie van de denkbeelden in het Interbellum omtrent de aankleding van de openbare ruimte in dorpen. Het object bezit ensemblewaarden: de vijver vormt een essentieel onderdeel van het dorpsplein en is van belang vanwege de relatie met de historische groenvoorzieningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519959
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Complex De Lind in Oisterwijk

Geheel vrijstaande gemeentehuis

De Lind 56
Oisterwijk
Inleiding. Het geheel vrijstaande GEMEENTEHUIS, een ontwerp in Neo-Renaissance stijl van architect L.W. Schoonenberg, is centraal gelegen i..

Muziektent

-
Oisterwijk
Inleiding. De MUZIEKTENT werd gebouwd in 1929, ter vervanging van een oudere kiosk en toont een Traditioneel-Ambachtelijke vormentaal. Om..

Winkel-woonhuis

De Lind 75
Oisterwijk
Inleiding WINKEL-WOONHUIS, opgetrokken in ambachtelijk-traditionele bouwtrant, daterend uit de eerste helft van de 18de eeuw, mogelijk oud..

Kerk van H. Joannes van Oisterwijk

De Lind 50
Oisterwijk
Inleiding. R.K. KERK van de H. Joannes van Oisterwijk, gebouwd in 1927-1928 in Expressionistische bouwstijl naar plannen van H.W. Valk en i..

Gepleisterd pand. Het huis bestaat uit een middengedeelte met twee verdiepingen en schilddak, geflankeerd door lage zijvleugels van latere datum, waar ..

De Lind 54
Oisterwijk
Gepleisterd pand, derde kwart 19e eeuw. Het huis bestaat uit een middengedeelte met twee verdiepingen en schilddak, geflankeerd door lage zi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Complex De Lind in Oisterwijk

Foto's (1)