Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vaalsbroek: Vakwerkschuur in Vaals

Kasteel Buitenplaats

Vaalsbroek 5
6291NH Vaals
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Vaalsbroek: Vakwerkschuur

Omschrijving onderdeel 5: VAKWERKSCHUUR, XVIII; direct ten westen van het kasteel aan de Epenerbaan; witgepleisterd vakwerkgebouw van één bouwlaag onder zadeldak met grijze pannen op rechthoekige plattegrond; thans in gebruik als woonhuis; derhalve zijn in de loop der tijd veranderingen in deur- en raamopeningen gemaakt. Waardering VAKWERKSCHUUR van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de vrij bijzondere vakwerkarchitectuur - als cultuurhistorisch en -indertijd- functioneel onderdeel van het historische complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519865
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vaalsbroek: Vakwerkschuur in Vaals

Vaalsbroek

Vaalsbroek 5
Vaals
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL, in 1761 door Joseph Moretti gebouwd voor Leonard Lamberts van Cortenbach; streng symmetrisch witgeschil..

Vaalsbroek: 3 hekken

Vaalsbroek 5
Vaals
Omschrijving onderdeel 6: HEKKEN; er zijn 3 hekken, alle XVIII-c: a. inrijhek aan het begin van de oprijlaan: twee witgeverfde geblokte ..

Vaalsbroek: Tuinornamenten

Vaalsbroek 5
Vaals
Omschrijving onderdeel 7: TUINORNAMENTEN, te weten: a. stel voetstukken ter weerszijden van de ronde vijver achter het kasteel: forse vi..

Vaalsbroek: Watermolen

Vaalsbroek 5
Vaals
Omschrijving onderdeel 4: WATERMOLEN, XVIII-c; ten noordoosten van het kasteel naast de oprijlaan en de grote molenvijver; witgeschilderd ..

Perceelsgedeelte van huis met verdieping en zadeldak

Epenerbaan 4
Vaals
Perceelsgedeelte van huis met verdieping en zadeldak. XIX A.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)