Meer dan 63.000 rijksmonumenten


's-Heerenvijvers in Oirschot

Overig

's-Heerenvijvers 1
5688GZ Oirschot
Noord Brabant


Beschrijving van 's-Heerenvijvers

Inleiding De grens van het landgoed 's-Heerenvijvers wordt aan de zuidelijke en oostelijke zijde gemarkeerd door verschillende GRENSPALEN. Ook deze palen dateren uit omstreeks 1937 en het ontwerp is van de hand van de Oirschotse architect Becks. Omschrijving De betonnen palen steken ongeveer een meter boven het maaiveld uit. De palen hebben een vierkante doorsnede en een stompe piramidale top. Aan de zijde van de grens en de tegenovergestelde zijde is in een enkele centimeters diepe nis het polychrome diabolo-wapen van het landgoed geschilderd. Waardering De grenspalen zijn van algemeen belang. Ze hebben cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van een culturele en sociaal-economische ontwikkeling, met name de vernieuwing en functieverandering van buitenplaatsen in het buitengebied in het interbellum. Ze hebben ensemblewaarden wegens de samenhang met de inrichting van de landschappelijke tuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519854
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 's-Heerenvijvers in Oirschot

Hemelrijken

Hemelrijken 1
Oirschot
Inleiding Op het landgoed staat aan de oostelijke zijde, op ruime afstand van het buitenverblijf, de BOERDERIJ met SCHUUR 'Hemelrijken', da..

's-Heerenvijvers

's-Heerenvijvers 1
Oirschot
Inleiding Aan de zuidzijde van het park bij het buitenverblijf staat, in een bosperceel, een kleine, leegstaande KAPEL. Deze werd in 1938 i..

's-Heerenvijvers

's-Heerenvijvers 3
Oirschot
Inleiding Aan de noordoostelijke zijde van het landgoed staat, naast een open weidegebied, de voormalige KOEIENSTAL met BAKHUIS uit 1936-'3..

Woonhuis

's-Heerenvijvers 1
Oirschot
Inleiding Op een omgracht terrein aan de noordwestelijke zijde van het landgoed ligt een klein WEEKENDHUIS uit 1936-'37 in traditionalistis..

Woonhuis

's-Heerenvijvers 1
Oirschot
Inleiding Op een omgracht terrein aan de noordwestelijke zijde van het landgoed ligt ten noordwesten van het weekendhuis een klein PERSONEE..

Kaart & Routeplanner

Route naar 's-Heerenvijvers in Oirschot