Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Oldhorst: toegangshek in Wezep

Tuin Park Landgoed

Zuiderzeestraatweg 415
8091PA Wezep (gemeente Oldebroek)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De Oldhorst: toegangshek

Omschrijving onderdeel 4: TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats De Oldhorst. Aan het begin aan de oprijlaan staat een 19de-eeuws toegangshek op een gemetselde brug met keermuren. Het hek bestaat uit twee natuurstenen pijlers met de naam 'Old' 'horst' waartussen dubbele smeedijzeren hekvleugels met zijstukken. Waardering Het TOEGANGSHEK behorend tot de historische buitenplaats De Oldhorst is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519846
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Oldhorst: toegangshek in Wezep

De Oldhorst: hoofdgebouw

Zuiderzeestraatweg 415
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Oldhorst). Witgepleisterd blokvormig hoofdgebouw gebouwd in 1751 in opdracht van A.K. Brouwer en..

De Oldhorst: historische tuin- en parkaanleg

Zuiderzeestraatweg 415
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats De Oldhorst. In aanleg en in detail gaaf bewaar..

De Oldhorst: grot

Zuiderzeestraatweg 415
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Omschrijving onderdeel 3: GROT behorende tot de buitenplaats De Oldhorst. In het parkgedeelte voor het huis ligt een bakstenen grot (waterr..

De Oldhorst: koetshuis

Zuiderzeestraatweg 413
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Omschrijving onderdeel 5. Ten noordoosten van het hoofdgebouw gelegen voormalig KOETSHUIS met koetsierswoning uit het laatste kwart van de..

De Vollenhof: historische tuin- en parkaanleg

Zuiderzeestraatweg 417
Wezep (Gemeente Oldebroek)
Onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg (Zuiderzeestraatweg by 417, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2) Het karakter van het..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Oldhorst: toegangshek in Wezep