Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Glimmen 3 Huis te Glimmen, schathuizen in Glimmen

Boerderij

Meentweg 26
9756TB Glimmen (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 19e eeuw 1900 19e eeuw


Beschrijving van Huis te Glimmen 3 Huis te Glimmen, schathuizen

Omschrijving onderdeel 3: BOERDERIJEN, XIX; links en rechts van de laan voor het huis staat een bakstenen boerderij van het kopromp type; de noordelijke boerderij heeft een schilddak met rode pannen; de nokhoogte van het woongedeelte is dezelfde als van het schuurdeel; dit schuurdeel is voor wat betreft de bovenste dakhelft gedekt met riet; het woongedeelte, dat inspringt t.o.v. de schuur, heeft één bouwlaag plus een mezzanine (oorspronkelijk zolder); T-vensters; het achterschild van de schuur is afgewolfd en heeft een uilenbord. De zuidelijke boerderij is van hetzelfde type; het woongedeelte is echter lager dan de schuur en heeft grijze pannen op een wolfdak; de schuur heeft riet op rode pannen; meerruitsramen; schuin dwars achter elke boerderij een kleine schuur met zadeldak (rode pannen) en windveren . Waardering BOERDERIJEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de bijzondere opstelling binnen het ensemble: het zijn eigenlijk de bouwhuizen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519721
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Glimmen 3 Huis te Glimmen, schathuizen in Glimmen

Glimmen

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS met KOETSHUIS, XVIII en wellicht gedeeltelijk ouder; rechthoekig bakstenen huis met twee bouwlagen onder sc..

Huis te Glimmen 2 Huis te Glimmen, park

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit a. huiseiland b. moestuin c. zichtlaan d.wandelbos e. weilanden ad a. huiseiland, ..

Huis te Glimmen 4 Huis te Glimmen, dienstwoning met hek

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 4: DIENSTWONING met HEK, XIX; in de vorm van een kleine boerderij; woongedeelte en schuur onder één rietgedekt dak..

Huis te Glimmen 5 Huis te Glimmen, houten brug met hek

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 5: BRUG met HEK, XVIII; gerestaureerde houten brug; vlak brugdek op twee jukken en bakstenen brughoofden; houten a..

Huis te Glimmen 6 Huis te Glimmen, sokkel

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 6: SOKKEL, XVIII-XIX; achter het huis in de as; zandstenen vierkante sokkel van flink formaat met rijkgeprofileerde ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Glimmen 3 Huis te Glimmen, schathuizen in Glimmen

Foto's (2)