Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Glimmen in Glimmen

Kasteel Buitenplaats

Meentweg 28
9756TB Glimmen (gemeente Haren)
Groningen


Beschrijving van Glimmen

Omschrijving onderdeel 1: HUIS met KOETSHUIS, XVIII en wellicht gedeeltelijk ouder; rechthoekig bakstenen huis met twee bouwlagen onder schilddak met grijze pannen en schoorstenen met borden; het achterste deel van het gebouw heeft een plat dak; brede kroonlijst langs de voorgevel, die 5 traveeën telt; zij- en achtergevels gepleisterd; aan voorzijde zeslichtsramen, achter meerruitsvensters; midden boven de voordeur een luidklokje op de kroonlijst; het bakstenen koetshuis sluit aan op de rechter zijgevel van het huis en heeft één bouwlaag onder een met grijze pannen gedekt schilddak (afgewolfd aan voorzijde); het koetshuis springt naar voren uit t.o.v. het huis; in voorgevel inrijdeur en een hooiluik erboven. Inwendig o.m. : in vestibule houten pui in L.XIV-stijl met deuren en open doorgang naar achterhuis , XVIIIb. Waardering HUIS met KOETSHUIS van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige en harmonische architectuur; - vanwege de markante ligging in het landschap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519717
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Glimmen in Glimmen

Huis te Glimmen 2 Huis te Glimmen, park

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit a. huiseiland b. moestuin c. zichtlaan d.wandelbos e. weilanden ad a. huiseiland, ..

Huis te Glimmen 4 Huis te Glimmen, dienstwoning met hek

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 4: DIENSTWONING met HEK, XIX; in de vorm van een kleine boerderij; woongedeelte en schuur onder één rietgedekt dak..

Huis te Glimmen 5 Huis te Glimmen, houten brug met hek

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 5: BRUG met HEK, XVIII; gerestaureerde houten brug; vlak brugdek op twee jukken en bakstenen brughoofden; houten a..

Huis te Glimmen 6 Huis te Glimmen, sokkel

Meentweg 28
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 6: SOKKEL, XVIII-XIX; achter het huis in de as; zandstenen vierkante sokkel van flink formaat met rijkgeprofileerde ..

Huis te Glimmen 3 Huis te Glimmen, schathuizen

Meentweg 26
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving onderdeel 3: BOERDERIJEN, XIX; links en rechts van de laan voor het huis staat een bakstenen boerderij van het kopromp type; d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Glimmen in Glimmen

Foto's (1)