Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prinsenhof in Wouwse Plantage

Woonhuis

Plantage Centrum 1
4725SR Wouwse Plantage (gemeente Roosendaal)
Noord Brabant


Beschrijving van Prinsenhof

Omschrijving onderdeel 4: Plantage-Centrum 3 - PRINSENHOF; bakstenen boswachterswoning, 1871; de rechthoekige hoofdmassa heeft een verdieping en twee haaks op elkaar staande zadeldaken; in de oostgevel op de begane grond twee rechtgesloten vensters (vierruits onderraam en bovenlicht), op de verdieping twee rondboog T-vensters en in de geveltop een rond venster; tegen het oostelijk deel van de zuidgevel een lage aanbouw onder zadeldak met gedeeltelijk beglaasde, dubbele paneeldeur en hardstenen stoep in de zuidgevel, met een rechtgesloten, aan boven- en zijkant(en) met ruwe boomstam omtimmerd venster met ruitvormige roedenverdeling in oost- en zuidgevel en met een betimmering van aangepunte palen onder de dakranden en in de geveltop; in het westelijk deel van de zuidgevel vier getoogde T-vensters (op begane grond vierruits onderraam) en rond venster in geveltop; tegen de noordgevel een vrij hoge aanbouw zonder verdieping onder zadeldak met een groot negenruits venster in de oostgevel, twee ronde vensters in de geveltop en een recent vernieuwde, lage omlopende aanbouw tegen de noord- en westgevel onder met pannen gedekt lessenaarsdak. Alle daken met eternietleien; eenvoudige windveren; de geveltoppen van de hoofdmassa hebben een halfsteense uitkraging met tandlijst; de oostgevel heeft enig sierpleisterwerk. Waardering PRINSENHOF van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de bijzondere architectuur en versieringen - als wezenlijk cultuurhistorisch onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519680
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prinsenhof in Wouwse Plantage

Landhuis Wouwse Plantage

Plantage Centrum 1
Wouwse Plantage (Gemeente Roosendaal)
Omschrijving onderdeel 1: Plantage-Centrum 1 - LANDHUIS, ook wel kasteel genoemd; in oorsprong uit 1845 daterend bakstenen landhuis, dat ron..

Parkaanleg landgoed Wouwse Plantage

Plantage Centrum 1
Wouwse Plantage (Gemeente Roosendaal)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen en rotonde b. park c. moestuin d. bos, akkers en weiland ad a.: de aanleg van..

Jachthuis (Landgoed Wouwse Plantage)

Plantage Centrum 1
Wouwse Plantage (Gemeente Roosendaal)
Omschrijving onderdeel 3: Plantage-Centrum 10 - JACHTHUIS; in oorsprong als herberg gebouwd, ong. 1875; het gebouw bestaat uit een a-centraa..

Grote boerderij (Landgoed Wouwse Plantage)

Plantage Centrum 1
Wouwse Plantage (Gemeente Roosendaal)
Omschrijving onderdeel 5: Plantage-Centrum 2 - GROTE BOERDERIJ, XIXd, bestaande uit een woongedeelte met lage verdieping onder met geglazuu..

Boerderij (Landgoed Wouwse Plantage)

Plantage Centrum 1
Wouwse Plantage (Gemeente Roosendaal)
Omschrijving onderdeel 6: Plantage-Centrum 4 - BOERDERIJ, XIXd; bakstenen gebouw van het langgeveltype met aan beide zijden een sprong tusse..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)