Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slot Zuylen, moestuin in Oud Zuilen

Tuin Park Landgoed

Tournooiveld 1
3611AS Oud Zuilen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht


Beschrijving van Slot Zuylen, moestuin

Omschrijving MOESTUINENSEMBE behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Op de voorburcht ligt een rechthoekige moestuin met aan de noordoostzijde een 18de-eeuwse bakstenen, door pijlers gelede TUINMUUR onder een rollaag; twee pijlers zijn bekroond door bustes afkomstig van de buitenplaats Groenhoven. Voor de muur staan vier 19de-eeuwse gemetselde KOUDE BAKKEN van verschillend formaat. Waardering MOESTUINENSEMBLE is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde van het moestuincomplex; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519622
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slot Zuylen, moestuin in Oud Zuilen

Slot Zuylen, hoofdgebouw

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Slot Zuylen). Het in oorsprong middeleeuwse omgrachte kasteel is in het eerste kwart van de 16de eeuw opnieuw op..

Slot Zuylen, historische tuin- en parkaanleg

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Het karakter van de tuinaanleg van de buitenplaats..

Slot Zuylen, brug

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Tussen de voorburcht en het voorplein ligt een 18de-eeuwse bakstenen boogbr..

Slot Zuylen, kademuur

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving KADEMUUR VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Aan de zijde van de voorburcht een 17de-eeuwse gemetselde kad..

Slot Zuylen, poortgebouw

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving POORTGEBOUW behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. De toegang van de voorburcht wordt gevormd door een 16de-eeuws baksten..

Kaart & Routeplanner

Route naar Slot Zuylen, moestuin in Oud Zuilen

Foto's (1)