Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slot Zuylen, speelhuisje "Engelenhof" in Oud Zuilen

Kasteel Buitenplaats

Tournooiveld 1
3611AS Oud Zuilen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1910-1920


Beschrijving van Slot Zuylen, speelhuisje "Engelenhof"

Omschrijving SPEELHUISJE behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Op de voorburcht staat een speelhuisje in chaletstijl uit 1910-1920. Het op vierkante grondslag gebouwde huisje is opgetrokken uit houten planken en bestaat uit één bouwlaag onder een met rode tuiles du nord pannen gedekt zadeldak. Aan de voorzijde een breed overstek rustend op schoren waaronder een groot dubbel draaivenster met luiken en over de hele lengte een houten bank. In de linker zijgevel een klein venster met luik, in de rechter zijgevel een deur met bovenlicht. Waardering SPEELHUISJE is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519621
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slot Zuylen, speelhuisje "Engelenhof" in Oud Zuilen

Slot Zuylen, hoofdgebouw

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Slot Zuylen). Het in oorsprong middeleeuwse omgrachte kasteel is in het eerste kwart van de 16de eeuw opnieuw op..

Slot Zuylen, historische tuin- en parkaanleg

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Het karakter van de tuinaanleg van de buitenplaats..

Slot Zuylen, brug

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Tussen de voorburcht en het voorplein ligt een 18de-eeuwse bakstenen boogbr..

Slot Zuylen, kademuur

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving KADEMUUR VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Aan de zijde van de voorburcht een 17de-eeuwse gemetselde kad..

Slot Zuylen, poortgebouw

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving POORTGEBOUW behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. De toegang van de voorburcht wordt gevormd door een 16de-eeuws baksten..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)