Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slot Zuylen, kademuur in Oud Zuilen

Tuin Park Landgoed

Tournooiveld 1
3611AS Oud Zuilen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht


Beschrijving van Slot Zuylen, kademuur

Omschrijving KADEMUUR VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Aan de zijde van de voorburcht een 17de-eeuwse gemetselde kademuur, die boven de gracht iets terugspringt en overgaat in een door pijlers gelede muur onder een natuurstenen afdekplaat. Een deel van de pijlers heeft een bolvormige bekroning, waarschijnlijk oude stenen kogels (oorspronkelijk een bekroning van putti, zie schilderij aanwezig op Slot Zuylen). Waardering KADEMUUR VOORPLEIN is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en historisch element van de omgrachting; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519616
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slot Zuylen, kademuur in Oud Zuilen

Slot Zuylen, hoofdgebouw

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Slot Zuylen). Het in oorsprong middeleeuwse omgrachte kasteel is in het eerste kwart van de 16de eeuw opnieuw op..

Slot Zuylen, historische tuin- en parkaanleg

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Het karakter van de tuinaanleg van de buitenplaats..

Slot Zuylen, brug

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Tussen de voorburcht en het voorplein ligt een 18de-eeuwse bakstenen boogbr..

Slot Zuylen, poortgebouw

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving POORTGEBOUW behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. De toegang van de voorburcht wordt gevormd door een 16de-eeuws baksten..

Slot Zuylen, hoektoren

Tournooiveld 1
Oud Zuilen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HOEKTOREN behorende tot de buitenplaats Slot Zuylen. Als pendant van de poorttoren staat een bakstenen hoektoren uit de 17de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Slot Zuylen, kademuur in Oud Zuilen

Foto's (1)