Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Rivieren: hekken en keermuren in Klimmen

Overig

Retersbekerweg 88
6343PL Klimmen (gemeente Voerendaal)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Kasteel Rivieren: hekken en keermuren

Omschrijving HEK XVIII; noordelijk hek met hekvleugels met gepunte spijlen; de oorspronkelijke mergelpijlers zijn verdwenen; het hek is nu opgehangen tussen twee ijzeren staven; het geeft toegang tot het bosje ten noorden en noordwesten van de gracht; de borstwering van de brug loopt via twee stompe bochten tot aan de beide hekken; vanaf het zuidelijke hek daalt een kort stuk bakstenen muur tot aan de gracht; Waardering HEK is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang _vanwege de ouderdom _vanwege de functionele en ornamentele waarden _als wezenlijke cultuurhistorische onderdelen van het historische complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519577
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Rivieren: hekken en keermuren in Klimmen

Kasteel Rivieren: hek met hekpijlers

Retersbekerweg 88
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Omschrijving HEK MET HEKPIJLERS XVIII; zuidelijk hek als ingang naar de wei; twee vierkante pijlers van mergelblokken; dekplaten met kroon..

Kasteel Rivieren: bruggen

Retersbekerweg 88
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Omschrijving BRUG, XVIII, mogelijk gedeeltelijk ouder; de brug van het korte oprijlaantje naar het poortpaviljoen heeft twee bogen en is g..

Kasteel Rivieren: hoofdgebouw

Retersbekerweg 88
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Omschrijving KASTEEL, XVIa; gebouw in mergel op rechthoekige plattegrond; twee verdiepingen op keldergewelven en onder zadeldak met leien..

Kasteel Rivieren: boerderij

Retersbekerweg 88
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Omschrijving BOERDERIJ, XVIII a-b; nagenoeg symmetrisch bakstenen gebouw op U- plattegrond onder met lei gedekte daken; omvat met drie vl..

Kasteel Rivieren: restanten bakstenen schuur

Retersbekerweg 88
Klimmen (Gemeente Voerendaal)
Omschrijving Restanten van een BAKSTENEN SCHUUR, XVIIIB; tegenover de korte oprijlaan naar het kasteel- en boerderij-complex, aan de overz..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)