Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zonnewijzersokkel en andere tuinsieraden in Achtmaal

Tuin Park Landgoed

Achtmaalseweg 158 A
4885AS Achtmaal (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Zonnewijzersokkel en andere tuinsieraden

TUINSIERADEN, bestaande uit: a. zonnewijzersokkel, XIX-XX; achthoekige balustervormige sokkel van kunststeen, vlak bij het huis aan de zuidwestkant b. stel gietijzeren vazen, XIX, bij de korte zuidwestgevel van het huis; kelkvormige vazen met vierkante voet op vierkante sokkel van Naamse steen; de onderzijde van de vazen is omkleed met knorren; twee oren op de knorrenrand, onder de oren een masqueron c. stel gietijzeren vazen, XIX, op het voorplein als markering van het begin van de Spiegeldreef; kelkvormige vazen met ronde voet op vierkante sokkels van Naamse steen; knorrenlijst aan kelkbasis, waarop twee oren d. schaalvormige vaas van kunststeen, XXa, ten zuidwesten van het huis; versiering met festoenen; ronde voet op vierkante bodemplaat Waardering TUINSIERADEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden - als wezenlijke onderdelen van het complex ?? (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519570
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zonnewijzersokkel en andere tuinsieraden in Achtmaal

Landhuis 'Wallstein'

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Klassicistisch LANDHUIS 'Wallstein', daterend uit ca. 1810 en ca. 1910 enigszins uitgebreid en gewijzigd. Witgepleisterd pand met verdiepin..

Twee houten schuren

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Twee, op het landgoed "Wallstein", nabij het hoofdhuis gelegen, gedeeltelijk open, houten schuren onder met rode Hollandse pannen gedekte za..

Parkaanleg

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen b. park c. moestuin en boomgaard d. wei- en akkerland en bos ad a.: er zijn vier rechte lanen, ong. 1800:..

Washuisje

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
WASHUISJE, XIXc, in het parkje bij het huis; bakstenen gebouwtje onder zadeldak met grijze pannen; geschubde houten windveren en daklijsten;..

Oranjerie

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
ORANJERIE, XIXa, in het parkje bij het huis; klein gebouwtje in vakwerk, witgeverfd, met driezijdig gesloten korte zijden en onder schilddak..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zonnewijzersokkel en andere tuinsieraden in Achtmaal

Foto's (1)