Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Heemskerk

Kasteel Buitenplaats

Marquettelaan 32
1962JS Heemskerk
Noord Holland


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Marquette. Parallel aan de oprijlaan ligt een 18de-eeuwse bakstenen dienstwoning (thans beheerderswoning). Het op rechthoekige grondslag opgetrokken gebouw bestaat uit één bouwlaag onder een met pannen gedekt schilddak met gemetselde hoekschoorstenen. In het midden van de voorgevel is een omlijste toegangsdeur met bovenlicht en daarboven een dakkapel met klauwstukken en een driezijdig fronton; links van deze as vier meerruitsvensters; rechts een venster, een dubbele houten inrijdeur en een venster. Waardering KOETSHUIS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de beeldbepalende situering aan de oprijlaan; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. ?? (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519567
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Heemskerk

Kasteel Marquette

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving HOOFDGEBOUW ( Marquette). Het in oorsprong 16de-eeuwse kasteel is tussen 1741 en 1770 in sobere classicistische stijl verbouw..

Brug

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Marquette. Voor de poort ligt een bakstenen (kloostermoppen) boogbrug uit ca.1800 ..

Toegangshek

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving TOEGANGSHEK OP BRUG behorende tot de buitenplaats Marquette. Over de buitengracht ligt een bakstenen 18de-eeuwse boogbrug met..

Tuinaanleg

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Marquette. In structuur bewaarde formele parkaanleg uit de 18de..

Tuinornamenten

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving TUINSIERADEN behorende tot de buitenplaats Marquette. In de aanleg staan verschillende 18de-eeuwse tuinornamenten: a. aan wee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Heemskerk