Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug in Heemskerk

Tuin Park Landgoed

Marquettelaan 34
1968JT Heemskerk
Noord Holland

Bouwjaar: 1800


Beschrijving van Brug

Omschrijving TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Marquette. Voor de poort ligt een bakstenen (kloostermoppen) boogbrug uit ca.1800 volgens overlevering gebouwd met de bakstenen afkomstig van de afbraak van het rondeel. De boog wordt geflankeerd door een pilaster; muurwerk afgewerkt met een bloktandlijst; hardstenen afdekplaten waarop een eenvoudige 19de-eeuwse balustrade. Schuin aflopende keermuren. Waardering TOEGANGSBRUG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519564
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug in Heemskerk

Koetshuis

Marquettelaan 32
Heemskerk
Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Marquette. Parallel aan de oprijlaan ligt een 18de-eeuwse bakstenen dienstwoning (tha..

Kasteel Marquette

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving HOOFDGEBOUW ( Marquette). Het in oorsprong 16de-eeuwse kasteel is tussen 1741 en 1770 in sobere classicistische stijl verbouw..

Toegangshek

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving TOEGANGSHEK OP BRUG behorende tot de buitenplaats Marquette. Over de buitengracht ligt een bakstenen 18de-eeuwse boogbrug met..

Tuinaanleg

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Marquette. In structuur bewaarde formele parkaanleg uit de 18de..

Tuinornamenten

Marquettelaan 34
Heemskerk
Omschrijving TUINSIERADEN behorende tot de buitenplaats Marquette. In de aanleg staan verschillende 18de-eeuwse tuinornamenten: a. aan wee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brug in Heemskerk

Foto's (1)