Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met schuur in Achtmaal

Boerderij

Achtmaalseweg 158 B
4885AS Achtmaal (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1900-1925


Beschrijving van Boerderij met schuur

BOERDERIJ met SCHUUR, XXa; beide gebouwen naast elkaar direct ten oosten van het landhuis; bakstenen boerderij, Anno-hoeve genaamd, van het middenlangsdeeltype onder met rode kruispannen gedekt zadeldak met boven het woongedeelte een klokkestoel met windwijzer; in het woongedeelte 20-ruits schuifvensters met onder luiken en deur met 6-ruits bovenlicht; zijgevels geleed door lisenen; ten zuidoosten van de boerderij een uit dezelfde tijd daterende bakstenen langsdeelschuur onder met grijze kruispannen gedekt zadeldak met gesneden windveren; zijgevels geleed door lisenen; getoogde deel- en staldeuren. Waardering BOERDERIJ met SCHUUR van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als cultuurhistorisch onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519554
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met schuur in Achtmaal

Boerderij 'Annahoeve'

Achtmaalseweg 158B
Achtmaal (Gemeente Zundert)
"Anno-hoeve"; op het landgoed "Wallstein", nabij het hoofdhuis gelegen, uit 1912 daterende, in schoon metselwerk opgetrokken hoeve van het m..

Koetshuis

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
KOETSHUIS, 1872; bakstenen gebouw met iets ingezwenkt schilddak met grijze pannen; aan de voorzijde met dakkapel; in de voorgevel deur met b..

Landhuis 'Wallstein'

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Klassicistisch LANDHUIS 'Wallstein', daterend uit ca. 1810 en ca. 1910 enigszins uitgebreid en gewijzigd. Witgepleisterd pand met verdiepin..

Twee houten schuren

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Twee, op het landgoed "Wallstein", nabij het hoofdhuis gelegen, gedeeltelijk open, houten schuren onder met rode Hollandse pannen gedekte za..

Parkaanleg

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen b. park c. moestuin en boomgaard d. wei- en akkerland en bos ad a.: er zijn vier rechte lanen, ong. 1800:..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)