Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Achtmaal

Kasteel Buitenplaats

Achtmaalseweg 158 A
4885AS Achtmaal (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1872


Beschrijving van Koetshuis

KOETSHUIS, 1872; bakstenen gebouw met iets ingezwenkt schilddak met grijze pannen; aan de voorzijde met dakkapel; in de voorgevel deur met bovenlicht en aan weerszijden een stel dubbele deuren met afgeronde bovenhoeken; in achter- en linker zijgevel een halfrond venster en in rechter zijgevel een rondboogvenster met roedenverdeling. Waardering KOETSHUIS van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519552
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Achtmaal

Boerderij met schuur

Achtmaalseweg 158B
Achtmaal (Gemeente Zundert)
BOERDERIJ met SCHUUR, XXa; beide gebouwen naast elkaar direct ten oosten van het landhuis; bakstenen boerderij, Anno-hoeve genaamd, van het ..

Landhuis 'Wallstein'

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Klassicistisch LANDHUIS 'Wallstein', daterend uit ca. 1810 en ca. 1910 enigszins uitgebreid en gewijzigd. Witgepleisterd pand met verdiepin..

Twee houten schuren

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Twee, op het landgoed "Wallstein", nabij het hoofdhuis gelegen, gedeeltelijk open, houten schuren onder met rode Hollandse pannen gedekte za..

Parkaanleg

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen b. park c. moestuin en boomgaard d. wei- en akkerland en bos ad a.: er zijn vier rechte lanen, ong. 1800:..

Washuisje

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
WASHUISJE, XIXc, in het parkje bij het huis; bakstenen gebouwtje onder zadeldak met grijze pannen; geschubde houten windveren en daklijsten;..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)