Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De dwarslaan van kasteel Meerssenhoven in de aanleg wordt aan de oostzijde afgesloten door een 19de-eeuws ijzeren spijlenhek tussen twee gemetselde pijlers. Het dubbele hek heeft met speerpunten bekro .. in Maastricht

Tuin Park Landgoed

Meerssenhoven 200
6222PD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De dwarslaan van kasteel Meerssenhoven in de aanleg wordt aan de oostzijde afgesloten door een 19de-eeuws ijzeren spijlenhek tussen twee gemetselde pijlers. Het dubbele hek heeft met speerpunten bekro ..

Omschrijving HEK. De dwarslaan in de aanleg wordt aan de oostzijde afgesloten door een 19de-eeuws ijzeren spijlenhek tussen twee gemetselde pijlers. Het dubbele hek heeft met speerpunten bekroonde spijlen die boven de bovenste ligger in een punt naar elkaar toelopen; krulwerk. Waardering HEK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving; - ter markering van de afsluiting van de aanleg; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de aanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519527
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De dwarslaan van kasteel Meerssenhoven in de aanleg wordt aan de oostzijde afgesloten door een 19de-eeuws ijzeren spijlenhek tussen twee gemetselde pijlers. Het dubbele hek heeft met speerpunten bekro .. in Maastricht

Historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven.

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven. In structuur en in detail gaaf bewaarde kleins..

Toegangsbrug met keermuren tussen nederhof en voorhof van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TOEGANGSBRUG MET KEERMUREN. Tussen het nederhof en het voorhof ligt een 18de-eeuwse brug van mergel met vier hardstenen bogen..

Kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Meerssenhoven). Het op een rechthoekig omgracht terrein gelegen herenhuis is op middeleeuwse fundamenten (midden..

Poortgebouw met muren van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving POORTGEBOUW MET MUREN. In de as van het huis ligt een 18de-eeuws paviljoen dat vermoedelijk ontworpen is door Soiron. Het op ..

Toegangsbrug tot buitengoed Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TOEGANGSBRUG. In het begin van de 20ste eeuw is de gracht aan de zijde van de weg gedempt en met aarde opgevuld waarbij de to..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)