Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Achter het huis (van kasteel Meerssenhoven) ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten j .. in Maastricht

Meerssenhoven 200
6222PD Maastricht

Bouwjaar: 19e eeuw

Beschrijving van Achter het huis (van kasteel Meerssenhoven) ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten j ..

Omschrijving BRUG. Achter het huis ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten jukken (thans niet meer aanwezig) waren bevestigd; gemetselde brughoofden. Waardering BRUG is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik en vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de aanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)