Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangsbrug tot buitengoed Meerssenhoven in Maastricht

Tuin Park Landgoed

Meerssenhoven 200
6222PD Maastricht
Limburg


Beschrijving van Toegangsbrug tot buitengoed Meerssenhoven

Omschrijving TOEGANGSBRUG. In het begin van de 20ste eeuw is de gracht aan de zijde van de weg gedempt en met aarde opgevuld waarbij de toenmalige boogbrug vervangen is door een bakstenen toegang. De brug bestaat uit gemetselde keermuren met een hardstenen ezelsrug waarop een eenvoudige ijzeren spijlenhek; aan weerszijden twee classicistische pylonen met stootstenen en bekroond door een gebeeldhouwde liggende leeuw. Waardering TOEGANGSBRUG is van algemeen belang: - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519524
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangsbrug tot buitengoed Meerssenhoven in Maastricht

Historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven.

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven. In structuur en in detail gaaf bewaarde kleins..

Toegangsbrug met keermuren tussen nederhof en voorhof van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TOEGANGSBRUG MET KEERMUREN. Tussen het nederhof en het voorhof ligt een 18de-eeuwse brug van mergel met vier hardstenen bogen..

Kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Meerssenhoven). Het op een rechthoekig omgracht terrein gelegen herenhuis is op middeleeuwse fundamenten (midden..

Poortgebouw met muren van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving POORTGEBOUW MET MUREN. In de as van het huis ligt een 18de-eeuws paviljoen dat vermoedelijk ontworpen is door Soiron. Het op ..

Tuinvazen bij kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TUINVAZEN. Achter het kasteel staat enkele 18de of 19de-eeuwse tuinvazen a. twee grote schaalvormige natuurstenen vazen; b. t..

Kaart & Routeplanner