Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Denekamp

Tuin Park Landgoed

Molendijk 37
7591PT Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving BRUGGETJE. Over de vijverpartij een dam tussen twee 19de-eeuwse natuurstenen keermuren waarin een afsluitbare doorlaat om te waterniveau te regelen; lage balustrade met hardstenen afdekplaat. Waardering Het BRUGGETJE is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519499
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Denekamp

Singraven: grafkelder

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Inleiding GRAFKELDER met zerk behorende tot de buitenplaats Singraven, in 1864 voltooid in opdracht van Hendrik Jan Bernard Roessingh Udink..

Singraven: tuinvaas

Molendijk bij 37
Losser
Omschrijving In het park aan de Hertenlaan staat een 18de-eeuws natuurstenen TUINBEELD van de beeldhouwer Van Bauerscheit (zie monogram P ..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Nabij de moestuin staat een 18de-eeuwse Bentheimer zandstenen gedecoreerde SOKKEL met een geschulpte wijzerplaat, de loden ..

Singraven: twee tuinvazen

Molendijk bij 37
Losser
Omschrijving Aan weerszijden van een bomengroep nabij de moestuin staan twee 18de-eeuwse zandstenen TUINBEELDEN op taps toelopende sokkels..

Fontein met beeldengroep

Molendijk 37 te Denekampn
Beuningen (Gemeente Losser)
Inleiding Tegen de noordkant van de moestuinmuur is in 1944 door architect Andries de Maaker een FONTEIN met beeldengroep in een architect..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)