Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Denekamp

Tuin Park Landgoed

Molendijk 37
7591PT Denekamp (gemeente Dinkelland)
Overijssel


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving Nabij de moestuin staat een 18de-eeuwse Bentheimer zandstenen gedecoreerde SOKKEL met een geschulpte wijzerplaat, de loden ZONNEWIJZER zelf is wegens beschadiging binnen opgeslagen. Waardering De SOKKEL met ZONNEWIJZER is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519498
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Denekamp

Singraven: twee tuinvazen

Molendijk bij 37
Losser
Omschrijving Op het gazon voor de moestuinmuur staan twee vroeg-18de-eeuwse identieke zandstenen TUINVAZEN op een hoge sokkel. Op de gepro..

Fontein met beeldengroep

Molendijk 37 te Denekampn
Beuningen (Gemeente Losser)
Inleiding Tegen de noordkant van de moestuinmuur is in 1944 door architect Andries de Maaker een FONTEIN met beeldengroep in een architect..

Singraven: twee tuinvazen

Molendijk bij 37
Losser
Omschrijving Aan weerszijden van een bomengroep nabij de moestuin staan twee 18de-eeuwse zandstenen TUINBEELDEN op taps toelopende sokkels..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving In de tuinaanleg nabij de moestuin staat een vroeg-18de-eeuwse TUINTAFEL met gebeeldhouwde wit marmeren voet voorstellende e..

tuin park landgoed

Molendijk 37
Denekamp (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Over de gracht ligt een houten, licht gebogen brug gedragen door houten jukken en met natuurstenen BRUGHOOFDEN. Aan één zij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)