Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Complex Afgeslechtedijk in Steenbergen

Boerderij

Afgeslechtedijk 8
4651RC Steenbergen
Noord Brabant


Beschrijving van Complex Afgeslechtedijk

Inleiding. De MELKKAMER uit 1917 is gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl en is gelegen tussen de woning en de schuur. Omschrijving. De eenvoudige, eenlaags melkkamer is gebouwd op rechthoekig grondplan en is opgetrokken uit baksteen. Zij heeft aan de voorzijde een rechtgesloten houten deur en dito venster met gedeeld roedenraam. In de achtergevel is een getoogd venster met ijzeren roedenraam geplaatst. De melkkamer heeft een plat dak. Het interieur bestaat uit een kamer en is ontdaan van de koelbakken. Waardering. De melkkamer is van algemeen belang. Zij heeft cultuurhistorische waarde vanwege de verwijzing naar het belang van de veeteeltcultuur in het kleigebied. Zij heeft architectuurhistorische waarde als voorbeeld van Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl. Zij heeft ensemblewaarde vanwege de samenhang met de andere complexonderdelen. Zij is gaaf behouden en zeldzaam als voorbeeld van een melkkamer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519475
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Complex Afgeslechtedijk in Steenbergen

woonhuis

Afgeslechtedijk 8
Steenbergen
Inleiding. De WONING van het boerderijcomplex is in 1923 gebouwd in Overgangsarchitectuur met Art Nouveau elementen en heeft een oudere aan..

Complex Afgeslechtedijk: schuur

Afgeslechtedijk 8
Steenbergen
Inleiding. De SCHUUR uit 1917 is gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl en is achter de woning en los daarvan gelegen. Zij is gebou..

Complex Afgeslechtedijk: varkensstal

Afgeslechtedijk 8
Steenbergen
Inleiding. De VARKENSSTAL uit 1917 is gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl. Zij is naast de schuur gelegen. Omschrijving. De ..

Nederlands Hervormde Kerk; Witte Kerk

Kerkplein 7
Steenbergen
N.H. KERK; klassicistisch gebouw uit 1832, bestaande uit een door een zadeldak gedekte driebeukige hallenkerk met een gevel, ingedeeld door ..

Eenvoudige smederij annex woonhuis in Ambachtelijk-Traditionele bouwstij

Welbergsedijk 22
Steenbergen
Inleiding. De eenvoudige SMEDERIJ annex WOONHUIS is gebouwd in 1861 in Ambachtelijk-Traditionele bouwstijl. Zij is gelegen in het gehucht W..

Kaart & Routeplanner