Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek de algemene begraafplaats in Dieren

Graf Begraafplaats


6950AA Dieren (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: 1842


Beschrijving van Toegangshek de algemene begraafplaats

Omschrijving TOEGANGSHEK de Algemene Begraafplaats. De toegang tot het tegenwoordig op een L-vormig grondstuk gelegen complex wordt gevormd door een enkelvoudig ijzeren spijlenhek met hierop aansluitend een dubbel ijzeren spijlenhek met siersmeedwerk dat is opgehangen tussen smeedijzeren pijlers met gietijzeren ornamenten in de vorm van zandlopers. Waardering: TOEGANGSHEK van de Algemene Begraafplaats. Architectuurhistorische waarden: - Het hekwerk is van belang als goed voorbeeld van een negentiende eeuws giet- en smeedijzeren toegangshek van een begraafplaats met een op deze functie afgestemde symboliek. Stedebouwkundige waarden: - Het hekwerk heeft een ensemblewaarde als functioneel onderdeel van de begraafplaats. Cultuurhistorische waarden: - Het hekwerk is kenmerkend voor de funeraire cultuur in de negentiende eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519407
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek de algemene begraafplaats in Dieren

Algemene Begraafplaats

-
Dieren (Gemeente Rheden)
Omschrijving De begraafplaats heeft een fraaie gecombineerde formele en romantisch landschappelijke AANLEG waarbij de nadruk op de eerste l..

Grafmonument van W. Kölling

-
Dieren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Gaaf bewaard uit het interbellum daterend GRAFMONUMENT van W. Kölling, stichter van de Gazelle Rijwielfabriek. Het graf funge..

gebouw

Harderwijkerweg 66
Dieren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Dit WONINGINGCOMPLEX met KAPEL en REGENTENKAMER is opgezet in carrévorm en heeft één bouwlaag. Op de vier hoeken alsmede in..

Hekwerk waarin toegangshek van de schweer bey der beckestichting

Harderwijkerweg 66
Dieren (Gemeente Rheden)
Omschrijving HEKWERK waarin TOEGANGSHEK van de Schweer bey der Beckestichting uit ca. 1912, dat de hof scheidt van het voorplein. Het hek ..

Centraal in de binnenhof van het woningcomplex gelegen gietijzeren waterpomp

Harderwijkerweg 66
Dieren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Centraal in de binnenhof van het woningcomplex gelegen gietijzeren WATERPOMP. De pomp bevindt zich boven een door regenwater g..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangshek de algemene begraafplaats in Dieren