Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuurtje in De Steeg

Boerderij

Havikerwaard 51
6994JH De Steeg (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: 1907-1908


Beschrijving van Schuurtje

Omschrijving Ten oosten van het voorhuis van de boerderij bevindt zich een dwars geplaatst SCHUURTJE onder een zadeldak gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. Het gebouwtje is opgetrokken in baksteen, gemetseld in kruisverband. Het gebouw heeft een omlopende gepleisterde plint. De voorgevel worden afgesloten door windveren. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft in het midden een opgeklampte deur. Aan weerszijden bevindt zich een venster met een 4-ruits raam. De genoemde gevelopeningen worden afegsloten door strekken. In de puntgevel bevindt zich een rond ijzeren 4-ruits zolderlicht. De deels gewijzigde linker zijgevel bezit twee getoogde stal- of mestdeurtjes waartussen zich een niet-oorspronkelijk raampje bevindt. De indeling van de rechter zijgevel is volledig gewijzigd. De gevel bezit nu in plaats van meerdere stal/mestdeurtjes meerdere betonnen raampjes. De symmetrisch ingedeelde achtergevel bezit twee door strekken afgesloten vensters met 4-ruits ramen en een rond zolderraampje als in de voorgevel. Waardering SCHUURTJE uit ca.1907. Architectuurhistorsiche waarden: - Het schuurtje is van belang als voorbeeld van een dergelijk vroeg twintigste eeuws gebouwtje bij een boerderij waarbij sprake is van een voor de bouwtijd karakteristieke detaillering en materiaalgebruik. Stedebouwkundige waarden: - Het schuurtje is van belang vanwege de beeldbepalende en karakteristieke situering in en aan de Havikerwaard. - Als functioneel onderdeel van het complex heeft het schuurtje een ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519400
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuurtje in De Steeg

Boerderij

Havikerwaard 51
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving De BOERDERIJ heeft een dwars geplaatst voorhuis met een schilddak gedekt met gesmoorde Muldenpannen met boven de twee Vlaamse ..

Bingerden: stalgebouw rechts van boerderij kroonestein gelegen

Bingerdenseweg 10
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
STALGEBOUW RECHTS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste sc..

Bingerden: stalgebouw links van boerderij kroonestein gelegen

Bingerdenseweg 10
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
STALGEBOUW LINKS VAN BOERDERIJ KROONESTEIN GELEGEN. Rode bakstenen stalgebouw uit de 19e eeuw onder rieten wolfsdak, waarvan de onderste sch..

Boerderij Kroonestein

Bingerdenseweg 10
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
BOERDERIJ KROONESTEIN. In rode baksteen opgetrokken boerderij uit de 18e eeuw met grijze gepleisterde voeting onder met rode pannen gedekt a..

Bingerden: historische tuin- en parkaanleg

Bingerdenseweg 21
Angerlo (Gemeente Zevenaar)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tot de oudste gedeelten van de aanleg van het park van Bingerden behoort de classicistische structuur van d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuurtje in De Steeg