Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Smidse in De Steeg

Nijverheid Industrie

Hoofdstraat 136
6994AK De Steeg (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Smidse

Omschrijving Onderdeel 36 De voormalige uit 1910 voor wat betreft daterende SMIDSE die nu gebruikt wordt als schuur is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een zadeldak gedekt met gesmoorde Muldepannen. De voor- en achtergevel worden afgesloten door windveren. Drie gevels van het gebouw zijn voorzien van een betimmering bestaande uit horizontaal geplaatste houten rabatdelen. De topgevels zijn voorzien van een verticale betimmering. De voorgevel is voorzien van een dubbele deur en een zolderluik. De linker zijgevel bezit een viertal vensteropeningen waarvan drie voorzien zijn van een zesruits raam. Waardering Voormalige SMIDSE uit 1910, behorend tot de historische buitenplaats Middachten, van algemeen cultuurhistorisch belang - als voorbeeld van een dergelijk gebouw uit de vroege twintigste dat opvalt door het materiaalgebruik zoals de grotendeels uit houten rabatdelen samengestelde gevels. - als essentieel en functioneel onderdeel van het smederijcomplex De voormalige smidse is voor wat het exterieur betreft van belang als voorbeeld van een smederij uit de vroege twintigste eeuw, behorende bij een landgoed. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519386
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Smidse in De Steeg

Woonhuis gebouwd in de nieuw-historiserende stijl

Hoofdstraat 136
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving Onderdeel 35 WOONHUIS gebouwd in 1910 in de Nieuw-Historiserende stijl. Het pand is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en..

Voormalig postkantoor

Hoofdstraat 21
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving Het voormalige POSTKANTOOR is gebouwd op een samengestelde plattegrond en heeft twee bouwlagen onder een samengesteld dak. Het..

Schuurtje

Hoofdstraat 21
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving Het éénlaags houten SCHUURTJE is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond op een bakstenen plint. Deze plint wordt afgesl..

Gepleisterd rechthoekig pand met verdieping, houten kroonlijst en omlopend schilddak

Hoofdstraat 19
De Steeg (Gemeente Rheden)
Gepleisterd rechthoekig pand met verdieping, houten kroonlijst en omlopend schilddak, blijkens steen gebouwd in 1823.

Huis 'Ortrud'

Hoofdstraat 17
De Steeg (Gemeente Rheden)
Huis "Ortrud". Eenvoudig DWARSHUIS van begane grond met hoog schilddak (XIXa). Dubbele deur uit de bouwtijd in een omlijsting van gecannelee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Smidse in De Steeg