Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinsieraad in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas of schaal. De piedestal heeft in iedere zijde een verdiept paneel. in Laag Soeren

Tuin Park Landgoed

Badhuislaan 9
6957DB Laag Soeren (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: 1849-1900


Beschrijving van Tuinsieraad in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas of schaal. De piedestal heeft in iedere zijde een verdiept paneel.

Omschrijving TUINSIERAAD uit de tweede helft van de negentiende eeuw,in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas of schaal. De piedestal heeft in iedere zijde een verdiept paneel. Waardering - Van architectuurhistorische waarde als goed en gaaf bewaard voorbeeld van een negentiende eeuws tuinornament waarbij in dit geval de symboliek afgestemd is op de voormalige functie van complex. Het ornament valt op door de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het ontwerp en het materiaalgebruik. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het voormalige kuuroordcomplex. Het tuinornament is van belang voor het aanzien van het bij het complex gelegen park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519348
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinsieraad in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas of schaal. De piedestal heeft in iedere zijde een verdiept paneel. in Laag Soeren

Oorspr. Bethesda

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Voormalig BADHUIS met UITBREIDINGEN. Het samengestelde gebouw bestaat uit het centraal gelegen oorspronkelijke badhuis (A), m..

Voormalige ijskelder of bunker gelegen ten zuidwesten van het badhuis

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Voormalige IJSKELDER of BUNKER gelegen ten zuidwesten van het badhuis. Indien het object als ijskelder is gebouwd zou het moge..

Drie gietijzeren lantaarnpalen gelegen aan pad dat de villa verbindt met het badgebouw

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Drie gietijzeren LANTAARNPALEN gelegen aan pad dat de villa verbindt met het badgebouw. Iedere lantaarnpaal bestaat uit een ba..

Vale Ouwe Zate

Prof. Stokvislaan 1
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving De directeursVILLA genaamd 'Vale Ouwe Zate' heeft twee bouwlagen op een nagenoeg vierkante plattegrond onder een afgeplat schi..

Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Viek, Pausse en Ortel

Priesnitzlaan 25
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard omstreeks 1850 opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Vie..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinsieraad in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas of schaal. De piedestal heeft in iedere zijde een verdiept paneel. in Laag Soeren

Foto's (1)