Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Lochem

Kasteel Buitenplaats

Boekhorstlaan 8
7241SJ Lochem
Gelderland

(1 recensie)

Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving onderdeel 3A: KOETSHUIS. Voormalig koetshuis, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op nagenoeg rechthoekige plattegrond; schilddak met grijze pannen; rechter deel van voorgevel (lange zuidgevel) iets uitspringend en met afgewolfde topgevel, waarin gekoppeld venster; beneden twee getoogde vensters met meerruits bovenlichten en luiken; de rest van de voorgevel heeft de volgende onregelmatige indeling, v.l.n.r.: zelfde venster als de beide hiervoor genoemde, een pilaster, twee dubbele inrijdeuren met licht getoogde meerruits bovenlichten, dan een smalle toegangsdeur en een gekoppeld venster, alle op dezelfde wijze getoogd als de genoemde vensters; boven de linker inrijdeur een dakkapel (voormalig hooiluik) onder spits zadeldakje. Waardering Het VOORMALIG KOETSHUIS is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de typerende gevelarchitectuur; - als cultuurhistorisch en (eertijds) functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519303
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen (1)

kasteel buitenplaats
5
Recensie door: ()
Prachtig nieuw gevoegd en mooie zinken regenwaterafvoer. Nieuwe Louvreluiken maken het geheel af.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Lochem

De Boekhorst

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, 1845. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond (oostwest lopend), met twee bouwlagen onder omlopend fl..

tuin park landgoed

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, midden XIX. Het betreft een bescheiden landschappelijke aanleg ten zuiden en zuidwesten van het huis..

tuin park landgoed

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 4: ORNAMENT, XVIII - XIX. Nabij de oostgevel van het huis, op de grond staand, een zandstenen bekroning van een he..

De Boekhorst: boerderij

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 3B: BOERDERIJ. Boerderij, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond; schilddak mwt..

De Boekhorst: dubbele schuur

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 3C: DUBBELE SCHUUR. Dubbele schuur, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond; twe..

Kaart & Routeplanner

Route naar kasteel buitenplaats in Lochem