Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hekwerk als erfafscheiding aan de straat in Breda

Overig

Meerten Verhoffstraat 5
4811AR Breda
Noord Brabant

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Hekwerk als erfafscheiding aan de straat

Inleiding HEKWERK als erfafscheiding aan de straat. Omschrijving De erfafscheiding bestaat uit acht gemetselde pijlers met ertussen smeedijzeren hekken op een lage schansmuur met ezelsrug. In het midden twee gesmede poorten. Waardering Het hekwerk is van algemeen belang. Het is onderdeel van een complex met cultuurhistorische waarden: als uitdrukking van de stedelijke ontwikkeling na de ontmanteling van Breda. Het heeft ensemblewaarde: het is een typerend onderdeel van de stationswijk, die tot stand kwam na de ontmanteling van de stad. Gaafheid/herkenbaarheid: het is van belang wegens de architectonische kwaliteit van de onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518942
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hekwerk als erfafscheiding aan de straat in Breda

Woonhuis in chaletstijl

Meerten Verhoffstraat 5
Breda
Inleiding WOONHUIS in Chaletstijl. Het huis is gebouwd voor de Duitse venduhouder C.J. Johlmann in 1880. Drie uitbreidingen vonden plaats r..

Leerlooierij

Delpratsingel 8
Breda
Inleiding Op de hoek van Delpratsingel en Meerten Verhoffstraat gesitueerde voormalige LEERLOOIERIJ, daterende uit 1875 en gebouwd in Ambac..

Herenhuis, gebouwd omstreeks 1880 in een eclectische stijl

Willemstraat 8
Breda
Inleiding HERENHUIS, gebouwd omstreeks 1880 in een eclectische stijl. Omschrijving Het huis telt drie bouwlagen waarbij de begane grond ..

Plaquette uit 1899 waarop in medaillon het borstbeeld van generaal-majoor Isaac Paul Delprat (1793-1880)

Delpratsingel 1
Breda
Inleiding PLAQUETTE uit 1899 waarop in medaillon het borstbeeld van generaal-majoor Isaac Paul Delprat (1793-1880). De plaquette, een eerbe..

Baroniemonument

Valkenberg
Breda
Inleiding In het Valkenberg staat een MONUMENT, gebouwd naar een ontwerp van P.J.H. Cuypers in 1904. Op aandringen van Victor de Stuers (18..

Kaart & Routeplanner