Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex: schuur met aangebouwde bakspieker in Dalfsen

Boerderij

Hessenweg 4
7722PK Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Boerderijcomplex: schuur met aangebouwde bakspieker

Omschrijving SCHUUR met aangebouwde BAKSPIEKER onder schilddak met wolfeind, gedekt met oud-Hollandse pannen. In de houten voorgevel bevinden zich onder het wolfeind staldeuren. De zijgevel is deels van hout, de aangebouwde bakspieker is gemetseld. De achtergevel, met links de bakspieker, heeft een uitbouw met een staldeur. De oostelijke gemetselde zijgevel is blind. De schuur herbergt een moderne installatie die niet onder de bescherming valt. Van enkele gebinten zijn de portaalpoten afgekort. Waardering Schuur van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de typologie: schuur met aangebouwde bakspieker - het materiaalgebruik met deels houten gevels - de ruimtelijke en functionele relatie met andere onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518239
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex: schuur met aangebouwde bakspieker in Dalfsen

Boerderijcomplex: twee vierroedige hooibergen met hexagonaal tentdak

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving Twee vierroedige HOOIBERGEN met hexagonaal tentdak. De westelijke hooiberg is gereconstrueerd na stormschade. Waardering Hoo..

Boerderijcomplex: boerderij van het hallehuistype opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak met w ..

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak..

Boerderijcomplex: wagenloods

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving Houten WAGENLOODS onder met oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. De gevels op het noorden en het westen zijn nagenoeg geheel..

Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis de broekhuizen

Hessenweg 6
Dalfsen
Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis De Broekhuizen. Aan de voet van de Vechtdijk gelegen gebouwtje met zadeldak ..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Hessenweg 8
Dalfsen
Aan de voet van de Vechtdijk gelegen boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; voorgevel met vlechtingen; schuifvensters..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderijcomplex: schuur met aangebouwde bakspieker in Dalfsen