Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex: boerderij van het hallehuistype opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak met wolfeind in Dalfsen

Boerderij

Hessenweg 4
7722PK Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Boerderijcomplex: boerderij van het hallehuistype opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak met wolfeind

Omschrijving BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak met wolfeind. Op de scheiding van woon- en bedrijfsgedeelte een schoorsteen. Centraal in de voorgevel van het woongedeelte drie schuifvensters met elk een roedenverdeling van tweemaal twaalf ruiten. Aan weerszijden dubbele vensters met negenruits roedenverdeling van latere datum. Twee vensters zijn voorzien van luiken. In het wolfeind een dakkapel met vierlichts venster uit de jaren dertig van de 20ste eeuw. In beide zijgevels twee vensters als in de voorgevel. In het stalgedeelte liggende achtruits stalvensters. In de achtergevel van het bedrijfsgedeelte een centrale teruggelegen baander en geheel links een staldeur. In de schilden verschillende daklichten, waarvan sommige oorspronkelijk. Waardering Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als hoofdonderdeel van het complex - vanwege de voor de bedrijfsvoering van de streek kenmerkende typologie - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met andere onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518238
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex: boerderij van het hallehuistype opgetrokken in handgevormde baksteen onder deels met pannen en deels met riet gedekt schilddak met wolfeind in Dalfsen

Boerderijcomplex: twee vierroedige hooibergen met hexagonaal tentdak

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving Twee vierroedige HOOIBERGEN met hexagonaal tentdak. De westelijke hooiberg is gereconstrueerd na stormschade. Waardering Hoo..

Boerderijcomplex: schuur met aangebouwde bakspieker

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving SCHUUR met aangebouwde BAKSPIEKER onder schilddak met wolfeind, gedekt met oud-Hollandse pannen. In de houten voorgevel bevind..

Boerderijcomplex: wagenloods

Hessenweg 4
Dalfsen
Omschrijving Houten WAGENLOODS onder met oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. De gevels op het noorden en het westen zijn nagenoeg geheel..

Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis de broekhuizen

Hessenweg 6
Dalfsen
Vermoedelijk een der bouwhuizen van het in 1839 afgebroken huis De Broekhuizen. Aan de voet van de Vechtdijk gelegen gebouwtje met zadeldak ..

Boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak

Hessenweg 8
Dalfsen
Aan de voet van de Vechtdijk gelegen boerderij onder met riet en pannen gedekt afgewolfd zadeldak; voorgevel met vlechtingen; schuifvensters..

Kaart & Routeplanner