Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis in Demen

Graf Begraafplaats

Maasdijk 69
5371KB Demen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1855


Beschrijving van Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis

Inleiding Tegen de noordelijke muur van het koor van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh het neogotische GRAFKRUIS van J.B. van den Bergh, daterend uit 1855. Omschrijving Het zandstenen kruis heeft op de kruising van de kruisarmen een vierpasnis met daarin een rood/zwart geschilderde inscriptie met Christusmonogram. Daaronder op de staande kruisarm in gotisch schrift de rood-zwart geschilderde inscriptie: "Bid voor de ziel / van zaliger / Jo-es Bapta / van den Bergh / Burgemeester van / Demen Dieden en / Nederlangel Echtge. / van Wilhelmina van / Dijk geb. te Demen de I nov. MCIV / ovld. d. VII jan. MCLV". Waardering Het object is van belang als bijzondere uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling en wegens het bijzondere materiaalge- bruik en de ornamentiek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518205
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis in Demen

Kerk van de H. Willibrordus

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Aan de voet van de Maasdijk gelegen georiënteerde neo-gotische zaalkerk uit 1857-1858 naar ontwerp van P.J.H. Cuypers met noordw..

Hekwerk met poortje

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding De privé-begraafplaats ten noorden van de R.K. H.Willibrordus- kerk, die aan de zuidelijke en westelijke zijde aan de kerk grens..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de noordelijke muur van de R.K. H. Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh ..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrordus te Demen staat op de privé-begraafplaats van ..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis in Demen

Foto's (1)