Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hekwerk met poortje in Demen

Graf Begraafplaats

Maasdijk 69
5371KB Demen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1870


Beschrijving van Hekwerk met poortje

Inleiding De privé-begraafplaats ten noorden van de R.K. H.Willibrordus- kerk, die aan de zuidelijke en westelijke zijde aan de kerk grenst, wordt aan de noordelijke en oostelijke zijde van de dijk gescheiden door een HEKWERK MET POORTJE uit omstreeks 1870. Omschrijving Het smeedijzeren hekwerk is opgehangen aan smeedijzeren staven, gesteld op een handvorm bakstenen ezelsrug en voorzien van aangelaste gietijzeren pijlpunten. In het hekwerk is een vleugel- poort opgenomen. Waardering Het object is van belang vanwege het materiaalgebruik; en als essentieel onderdeel van een groter geheel, dat cultuurhistorisch van belang is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518204
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hekwerk met poortje in Demen

Kerk van de H. Willibrordus

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Aan de voet van de Maasdijk gelegen georiënteerde neo-gotische zaalkerk uit 1857-1858 naar ontwerp van P.J.H. Cuypers met noordw..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de noordelijke muur van het koor van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Va..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de noordelijke muur van de R.K. H. Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh ..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrordus te Demen staat op de privé-begraafplaats van ..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)