Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Maasland

Boerderij

Oostgaag 43
3155CE Maasland (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Schuur

Inleiding Vrijstaande SCHUUR uit het begin van de twintigste eeuw, behorende bij boerderijcomplex Gaaglust, gelegen ten westen van de boerderij met de noklijn evenwijdig aan het bedrijfsgedeelte. Omschrijving In baksteen in kruisverband opgetrokken schuur onder een met gesmoorde Oudhollandse pannen gedekt zadeldak. De gevels zijn voorzien van een in gele baksteen uitgevoerde sierband met ruitvormen. De voorgevel heeft twee stalramen met facetroedeverdeling onder getoogde in rode en gele baksteen uitgevoerde strekken, een hooiluik onder keperboogvormig tweeruits bovenlicht en gegolfde windveren. De achterzijde heeft nieuwe inrijdeuren. Waardering De schuur is van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Gaaglust. De schuur is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 518179
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Maasland

Gaaglust

Oostgaag 43
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ met dwarsgeplaatst voorhuis op L-vormig grondplan, in 1902 gebouwd met mogelijk een oudere kern, in Ambachtelijk-tradit..

Schuur

Oostgaag 43
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Vrijstaande SCHUUR uit het begin van de twintigste eeuw, behorende bij het boerderijcomplex Gaaglust en gelegen ten oosten van de..

Alle morgen nieuwe zorgen

Oostgaag 49
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
"Alle morgen nieuwe zorgen". Boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte een puntgevel met geblokte ontlastingsbogen heeft. Rechts een opkame..

Niet zonder gods zege

Oostgaag 55
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
"Niets zonder Gods zegen". Boerderij blijkens steen 1778, langwerpig bouwlichaam. Dwars woonhuis met rechts een opkamer boven kelder. Opzij ..

Kralingerpolder, Grote- of Oude Molen (molenrestant)

Oostgaag 23
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding MOLENRESTANT. De ronde stenen molen die bekend stond als de 'Grote Molen' is in 1752 gebouwd als poldermolen voor bemaling van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Maasland